Wat is Peer-to-Peer marketing en wat win je ermee als merk?

Content

HR en Recruitment content – enkele tips.

Net zoals de Souk in Marokko doet content er alles aan om je op alle mogelijke manieren binnen te trekken.

Wanneer je geluk hebt, kom je in contact met topics en merken die je als relevant ervaart. Wanneer niet goed uitgevoerd, word je overladen met advertenties en content die je verre van interesseren of erger nog, niet stroken met je overtuigingen.

Consumenten worden zich steeds meer bewust van de machines en systemen achter de content die ze te zien krijgen en worden dan ook een stuk kritischer.

Dat maakt dat je heel wat meer inspanningen moet leveren als merk om wantrouwen weg te werken.

De oplossing? Vertrouwen.

Wat met influencer marketing?

Influencer marketing is niet ineffectief. Integendeel, wanneer influencer marketing goed wordt uitgevoerd, is het een uitstekende manier om het bereik van je merk uit te breiden.

Maar niet iedereen is ervan overtuigd dat influencers het beste met hen voor hebben. Want ja, dat is toch ook gewoon maar weer een manier van marketing? En, krijgen die daar geen vette bonussen voor?

93% van de consumenten vertrouwt vrienden en familie boven alle andere invloeden.

Weet dus dat wanneer je een doelgroep wil bereiken die boven alles collega’s en vrienden vertrouwt, je niet zal slagen in je opzet via influencer marketing en je eerder een gevoelige snaar raakt wanneer je hen target.

Wat is Peer-to-Peer marketing?

Je kan van P2P-marketing spreken wanneer consumenten je producten of diensten aanbevelen aan hun gelijken. Denk aan digitale mond-tot-mond marketing door middel van beoordelingen en persoonlijke aanbevelingen.

Hoe wij daar bij Sidekick op inzetten?

Door onze reviewtool.

We helpen onze helden inzetten op P2P-marketing op een bredere schaal en ontwikkelen en implementeren reviewtools op hun website. Volledig in hun huisstijl en opgebouwd hoe zij dat zelf willen.

We helpen onze helden bij het genereren van klantbeoordelingen en verwijzingen, wat heel vaak leidt tot lead generation. Kunnen we.