Een hosting & onderhoudspakket, waarom zou je?

Webdesign

Goed, mijn website is gedesigned en ontwikkeld, but what’s next? ‘Hoe krijg ik dat ding nu in godsnaam live?’ Een vraag die dagelijkse kost is voor team Sidekick. Het antwoord op die vraag is (voor ons) vrij eenvoudig; ‘hosten op een server die gekoppeld is aan je domeinnaam en klaar.’

Brain goes tuuuuut – klinkt als Chinees voor jou?

Pas de problème, we’ve got your back(end). Als partner in jouw online communicatie verhaal bieden wij voor websites die door ons gebouwd zijn een hostingpakket aan. Bovenop de hosting voorzien wij nog een aantal cruciale onderhoudszaken om je website optimaal werkend te houden. Ontdek hieronder wat dit inhoudt.

Wat is het verschil tussen een domeinnaam en hosting?

Een domeinnaam a.k.a. domain is een uniek adres dat je aankoopt via een ‘domainname partner’. Het valt te vergelijken met het adres van waar we jouw website op kunnen terug vinden. Vb. www.eendomeinnaam.be

Hosting of webhosting is een service die bedrijven aanbieden om jouw website zichtbaar te maken op het internet. Om een website publiekelijk zichtbaar te maken, moet je webruimte hebben waar je jouw website files op kan parkeren.

Wanneer een bezoeker naar je domain surft, vraagt jouw domain via een protocol aan je hosting wat er moet gebeuren. Je hosting zal aangeven dat hij files heeft om te tonen. Deze files geven bij het inladen uiteindelijk jouw website weer.

Wat doet Sidekick meer dan een andere hosting partner?

Updates

“Is dat nu wel écht nodig, een website updaten? – ZEKER!”

Zoals jullie misschien al weten, bouwen wij onze websites met CMS WordPress.

WordPress is een websiteplatform dat op regelmatige basis updates doorvoert. Heel vaak gebeuren de updates op gebied van ‘bug fixes’ (spam) of security issues. Updates zijn daarnaast upgrades van functionaliteiten, nieuwe features of performantie improvements. Wanneer een website niet onderhouden wordt, zal hij dus sneller verouderen en een easy target worden voor hackers.

Naast de WordPress core updates zijn er ook updates van de plug-ins waar jouw website gebruik van maakt. Dit zijn onafhankelijke stukken software die geschreven zijn door verschillende ontwikkelaars. Wanneer WordPress core updates doet, is het aan de plug-in ontwikkelaars om deze compatibel te houden met de nieuwste WordPress versie. Eens geïnstalleerd is het dus van groot belang om je plugins up-to-date te houden.

Het lijkt allemaal eenvoudig maar toch zijn er een aantal risico’s waar je best rekening mee houdt.

Het is van groot belang om op regelmatige basis updates door te laten voeren door een professionele webdeveloper. Por qué? – Developers zijn preventief bezig met de issues die zich kunnen voordoen.

Sommige updates zijn helemaal easypeasy en verlopen vlekkeloos. Maar … niet altijd! Zo constateerden we dat de eenvoudigste updates veelal het grootste aantal problemen met zich meebrengen.

In sommige gevallen leiden deze tot een andere lay-out van de website of knoppen die niet meer functioneren. Worst case scenario crasht de website volledig. En dan wat?

Security & monitoring

Wij staan naast het updaten van de website ook in voor de veiligheid van jouw website. Doe het veilig, ook online!  Aan de hand van een heel aantal security checks vrijwaren wij de veiligheid van jouw website. Onze expertise in samenwerking met securitytools hield meermaals hackings tegen. KIAI! 

Wij monitoren en analyseren onze websites op regelmatige basis. Mocht er zich dan toch een probleem voordoen, zijn we er snel bij!

Back-ups

“WordPress is een zeer stabiel platform maar…”

Wij houden er van om onze helden te leren werken met hun website. Zowel leken als professionals maken wel eens fouten die in het slechtste geval onherroepelijk zijn. Opnieuw komt ons onderhoudspakket hier to the rescue. Wij maken namelijk basis back-ups en dit op wekelijkse basis.

Gehackt, malware infectie (Brrr..) of een onherroepelijke fout gemaakt? No problemo, we zetten je back-up zo snel mogelijk terug!

Spam opschonen

De core van WordPress laat het toe om comments te geven op blogposts, pagina’s en dergelijke.  Indien je website hier geen gebruik van maakt, deactiveren wij deze functionaliteiten. Toch nog slagen hackers er in om bakken spam in jullie websites te proppen. Ook dit lossen wij op.

Ainsi, thus, so, thereby …

Jouw website onderhouden is een must! Zowel op gebied van lay-out, veiligheid als online vindbaarheid. Deze blog geeft een idee over wat een volledig pakket inhoudt. Gebruik deze richtlijnen gerust om het aanbod van jouw hostingpartner te bekijken. Websites die niet functioneel zijn, zijn evenwaardig aan Tesla’s zonder batterij.

Benieuwd naar de manieren waarop wij jouw leven makkelijker kunnen maken?
Hoe zorg je voor consistentie in je look en feel?

Ik wil je leren kennen