Klant

Business Training

Wat we deden

brand design, copywriting, grafisch ontwerp, teamfoto's, ux design, webdevelopment, wordpress

Nieuwe website voor Business Training is het toppunt van gebruiksgemak

Business Training biedt professionele bedrijfstrainingen aan, zowel voor IT als management. Gezien het ruime aanbod moest de website heel toegankelijk en gebruiksvriendelijk zijn, zodat geïnteresseerden meteen vinden wat ze zoeken. Een kolfje naar de hand van Sidekick!

Wie zoekt, die vindt … niet altijd

De website van Business Training was hopeloos verouderd en miste de nodige uitstraling. De concurrentie bleek hen steeds een stapje voor te zijn en bovendien waren ze quasi onvindbaar op Google. Dit alles zorgt er natuurlijk voor dat ze minder trainingen en cursussen aan de man brengen. Kortom, meer dan reden genoeg om bij Sidekick aan te kloppen. Business Training streefde op hun website een professionele uitstraling na die eveneens toegankelijk is. Zo was het belangrijk dat bezoekers snel vinden wat ze zoeken. Veel bezoekers weten namelijk al op voorhand welke training ze willen volgen. Het was dan ook zaak om het aantal kliks van bezoekers drastisch te verminderen. Wij gingen meteen aan de slag!

Navigatie en zoekbalk to the rescue!

Business Training biedt heel wat opleidingen aan, dus een duidelijk overzicht was een eerste prioriteit. Wij kozen ervoor om te werken met een centrale zoekbalk. Deze nieuwe structuur maakt het de bezoekers gemakkelijk om een training te vinden en toont eveneens het ruime aanbod aan. Zij maken een onderscheid tussen de 2 grootste trainingsgroepen: IT-trainings en management trainings. Als je daarop klikt krijg je niet enkel een zoekbalk om een specifieke training te zoeken, je krijgt ook een helder overzicht van de types in die categorie zoals Microsoft of Red Hat. Bij hun opleidingen krijg je na afloop een officieel certificaat dat interessant kan zijn op de jobmarkt. Deze certificaten en referenties kregen dan ook een prominente plaats op de homepage. Op de homepage was bovendien zodanig veel subnavigatie dat bezoekers door het bos de bomen niet meer konden zien. We zorgden dus voor een heldere structuur en een duidelijke navigatie.

De bedoeling was om hun 1400 trainingen vanuit een Excelbestand in de website te kunnen importeren zonder dat ze die één voor één moesten aanmaken, en telkens in drie talen. We maakten daarom gebruik van een plug-in en custom templates zodat dit Excelbestand in minder dan 5 kliks geïmporteerd kan worden en wordt weergeven op de website met de juiste logo’s en tekstpositie. Op die manier kunnen ze gemakkelijk trainingen wijzigen door diezelfde Excel aan te passen en terug te importeren. Hierin worden dus de bestaande trainingen aangepast en nieuwe trainingen aangemaakt. Een echt huzarenstukje waarbij we onze technische expertise konden etaleren. We zorgden ook voor een opfrisbeurt van het design op basis van hun fonts en donkerblauwe steunkleur. Daarnaast plaatsten we verschillende foto’s om de menselijke kant te benadrukken. We maakten hier geen gebruik van stockfoto’s, maar opteerden voor een fotoshoot ter plaatse.

Een bedrijfstraining in 1-2-3

Het resultaat mag er zijn! Wij zorgden niet enkel voor een betere gebruikservaring, maar ook voor een toegankelijke website met een professionele uitstraling waar elke bezoeker vindt wat hij zoekt. Hiernaast zijn de trainings voorzien van de nodige info en verliezen bezoekers geen tijd met een eindeloze zoektocht naar een cursus. Je kan nu in amper 3 klikken een training boeken uit het ruime aanbod van Business Training. Van efficiëntie gesproken!

Ons portfolio. Onze helden.