Klant

Xplore Group

Wat we deden

bedrijfsvideo, brand design, contentplan, copywriting, event promotion, grafisch ontwerp, , , testimonial video, Webdesign

Allround Brand en content management voor Xplore Group

Vertrek jij binnenkort op digitale ontdekkingsreis? Dan is Xplore Group je ideale metgezel. Geen enkele uitdaging is onmogelijk wanneer je je antwoorden zelf kan ontwikkelen. Xplore Group mikt op totaaloplossingen en exploreert hoe jij kan vernieuwen. Van concept naar ontwerp tot creatie. Van ontwikkeling, naar monitoring tot onderhoud.

Het innovatieve DNA zorgt ervoor dat Xplore Group samenwerkt met de grootste merken en kan uitpakken met geavanceerde oplossingen. Om dat te kunnen blijven doen, hadden ze een ontzorgende partij nodig wat betreft Brand en content management.

Sidekick werkte in het verleden meermaals samen met Xplore Group, dit verliep zo vlot dat we werden ingeschakeld als vaste content partner. Ondertussen zijn we verantwoordelijk voor de contentstrategie, content creatie en content planning. Om snel te kunnen schakelen verzorgen we ook de visuele kant en beheren we de nodige sociale mediakanalen.

Allround content creatie

Xplore Group draagt kennisdeling hoog in het vaandel. We laten de experten aan het woord en verwerken vervolgens de input tot een interessant artikel dat de juiste snaar raakt. We zetten in op blogartikelen, alsook sociale media, podcasts en video.

Naarmate onze samenwerking verder vorderde ontdekte onze dedicated content manager en vliegende reporter wat er leeft binnen de groep en wie – waarmee bezig is. Dat zorgt ervoor dat de content blijft groeien en dat we kunnen blijven inzetten op nieuwe dingen. We zijn de brug tussen business, IT en de lezer. Dat maakt dat we ons wekelijks dienen te verdiepen in nieuwe tools, ontwikkelingen, insights, de oplevering van een nieuwe project maar ook content voorzien over nieuwe medewerkers, teamevents… Daarnaast zijn we de rechterhand van het recruitment team en zetten we in op content met employer branding als doel.

Een meer Techy Webdesign

Doorheen de uitwerking van de content voor sociale media, botsten we op het ontbreken van een duidelijke SEO- strategie. We optimaliseerden het tekstmateriaal en maakten parallel de oefening met oog op een nieuwe look en feel. We gaven het design een kleine opsmuk en verhoogden de gebruiksvriendelijkheid van het CMS-systeem.

Vandaag kan je, met of zonder technische kennis, aanpassingen doorvoeren en makkelijk nieuwe content ingeven. Dat zorgt voor minder struikelblokken om nieuwe blogs, cases of podcasts levendig te houden.

Concept op maat van de geburtenis

Een leuk onderdeel van dit partnership is dat we de partner in crime zijn wanneer leuke concepten bedacht moeten worden. Zo mochten we een beursstand concept ontwikkelen, denken we mee na over bijvoorbeeld relatiegeschenken en hun vormgeving.

Ons portfolio. Onze helden.