Klant

Alles over e-bikes

Wat we deden

brand design, grafisch ontwerp, huisstijlgids, logo ontwerpen, ux design, webdevelopment, wordpress

Alles over e-bikes loopt op wieltjes dankzij een gloednieuwe website

Alles over e-bikes, onderdeel van De Deeluitgeverij, is een merk dat alle informatie over elektrische fietsen verspreidt. Ze hadden al een online magazine maar een bijhorende website nog niet. Hiervoor waren ze bij Sidekick aan het juiste adres! Een volledige uitleg over leasing, onderhoud en verzekering van je fiets vind je voortaan terug op de website die wij met veel plezier maakten. 

Website – een bliksemsnelle surfervaring

Het was belangrijk dat de website zowel informerend als toegankelijk werd.
Om dit te verwezenlijken verdeelden we de website onder in in nieuws, toerisme, praktisch en e-bikes. Daarnaast kreeg elk artikel een specifieke categorie toegekend et voilà: het resultaat is een overzichtelijke website waarop je alles vlot terugvindt.

Het onderdeel ‘catalogus’  bracht een kleine uitdaging met zich mee. Het mocht geen webshop worden dus we maakten een handig overzicht van alle fietsen vergezeld met hun specificaties. Zoek je wat meer technische info over het fietsmodel? Dan kan je op ‘meer info’ klikken om te ontdekken wat het type motor is, van welk merk de versnellingen zijn en welk frametype de fiets heeft. Op die manier is alle info voor zowel newbies als pro e-bikers beschikbaar op de website en worden beide doelgroepen gecoverd.

Logo – al fietsend naar een dynamisch logo

Voor het online magazine was het niet echt nodig om een logo te hebben, voor de website wel. We zochten eentje dat kort maar krachtig is. De nadruk legden we op ‘e-bikes’, wat in een groter lettertype staat dan ‘Alles over’. De twee streepjes zorgen voor de nodige dynamiek. Als leuke extra werd er een bliksemschicht in verwerkt die zowel in het logo als “favicon” in de browser terugkomt. Extra herkenbaarheid? Check!

Branding – opgesmukte huisstijl

Alles over e-bikes had al een eigen identiteit die we natuurlijk hebben behouden en wat opsmukten. De huisstijl van het merk trokken we door op de website waarvan de groene kleur het ecologische aspect van de e-bikes benadrukt en het ronde lettertype de fun van het product weerspiegelt.

Ook zin gekregen om bij ons achterop te springen? Ready, set, go!

Ons portfolio. Onze helden.