Over het tempo van jouw video

Video

Een blog over tempo en hoe het je boodschap beïnvloedt 

SLOW MOTION VS FAST MOTION 

Je kent het wel, die playbacks tijdens het voetbal waarin we allemaal in slow motion kunnen zien hoe onze Kevin De Bruyne de winnende goal maakt. Opnieuw en opnieuw wordt dat ene moment uitvergroot, en vanuit alle hoeken getoond.  

 Dat is wat slow motion doet. Het vergroot momenten uit en geeft er een zekere lading aan. Denk maar aan het moment in een film waarin de regen met bakken uit de lucht valt wanneer er een eenzaam individu midden op straat loopt, of wanneer je een raam scherf per scherf uit elkaar kan zien spatten na de inslag van een kogel.  

Het gebruik van slow motion bouwt spanning op, zorgt voor een dramatische sfeer en doet zaken vaak groots lijken. 

Nog fijner wordt het wanneer je naast je “normale beelden” slow motion gaat combineren met fast motion beelden. Bijvoorbeeld wanneer je de abrupte switch maakt van een versnelde actie naar dezelfde actie aan een vierde van de snelheid. Alsof je in een rollercoaster zit die plots vol op de rem gaat staan. Als het goed gedaan is, snijdt het je adem even af.  

Suspense alom dus, en qua stickyness vaak onderschat, dat tempo van een video. Benieuwd hoe wij tumult maken door middel van de juiste beats en tempo?