Hoe video jou helpt het juiste talent aan te trekken

Video

Video: hét geheime wapen in de war for talent  

De arbeidsmarkt draait al een tijdje op volle toeren, HR- en recruitment professionals staan voor de enorme uitdaging om te rekruteren in een klimaat met meer vraag dan aanbod. En dat zal nog een tijdje zo blijven. 

Kandidaten omverblazen met een niet te missen jobkans bij een geweldige werkgever is dus de boodschap. En toegegeven, een vacaturetekst met een opsomming aan competenties, daar krijgen we het niet zo snel warm van. 

Spring eruit in de massa  

Video toont potentiële kandidaten meteen waar ze terecht zullen komen. Je kan bovendien de waarden van je bedrijf in één oogopslag weergeven om hen enthousiast te maken. In een tsunami aan geschreven vacatureteksten, sta je met video dus veel steviger in je schoenen.  

Op sociale media zal je bovendien meer bereik halen, want met bewegend beeld wordt je boodschap ongetwijfeld beter opgepikt. 

Ook Google is fan van video, zo zal het gebruik van video jouw SEO een boost geven waardoor je hoger komt te staan op pagina’s met zoekresultaten.  

Versterk je employer branding 

 

Iedereen kan schrijven dat hij jong en dynamisch is en een open werksfeer hanteert, maar wanneer je het ook daadwerkelijk laat zien, heb je meteen een streepje voor. Video geeft je kandidaten een voorproefje van de werkplek en bedrijfscultuur. Wanneer ze solliciteren is de kans ook veel kleiner dat ze afhaken omdat er geen culturele fit is. Hallo kwalitatieve instroom! 

De beste video formats voor HR en recruitment  

 

Je kan jezelf als bedrijf op verschillende manieren aanprijzen. Deze video-formats zijn alvast erg in trek: 

 

Zie je het nog niet helemaal voor je? Hierbij een voorbeeld van hoe je een anders heel technische (can we say, saaie?) vacature toch sprekend kunt maken. 

Ben je overtuigd en wil je aan de slag met videomarketing voor HR maar heb je geen idee waar te beginnen? Aarzel dan niet om ons te contacteren.  

Onze creative director denkt graag met jou mee over sterke videoconcepten.