3 WordPress Analytics plugins voor marketeers

Webdesign

Het aantal mogelijke variaties bij het bestellen van een pokébowl: overweldigend. Ook overweldigend is het aanbod WordPress plugins die focussen op marketing analytics. Deze blog loodst je door het doolhof en somt drie kwalitatieve opties op.

Een analytics plugin stelt je in staat om alle gegevens, statistieken en inzichten uit je site te trekken zonder je WP-dashboard te verlaten. De meerderheid van de gebruikers kiest voor Google Analytics die, hoewel krachtig, ontmoedigend kan zijn door de enorme hoeveelheid beschikbare gegevens. Wij willen het in deze blog hebben over de alternatieven.

HubSpot

Met de gratis HubSpot WordPress-plugin krijg je de functionaliteit van HubSpot CRM ingebouwd in je WordPress-dashboard, inclusief analysetools die jou helpen begrijpen welke marketing- en verkoopacties het meeste succes opleveren. Na de installatie krijg je een overzicht op de prestaties van je website, met gedetailleerde gegevens over de leads die je verzamelt, een diepgaand inzicht in welke CTA’s het hoogste aantal inschrijvingen opleveren en welke marketing- en verkoopacties het meest succesvol zijn.

Hubspot

MonsterInsights

De Rolls-Royce onder de WordPress analytics plugins. MonsterInsights is een geweldige all-rounder. Het is ook de meest populaire Google Analytics plugin op WordPress, met meer dan 3 miljoen actieve installaties. Zoals veel plugins in deze lijst, plaatst MonsterInsights je Google Analytics tracking code op je website zonder codering van jouw kant. Het trekt dan gegevens in een gebruiksvriendelijke interface die wordt uitgevoerd in het WordPress-dashboard en biedt flexibiliteit voor groeiende sites met zowel gratis als premium versies.

Zelfs de gratis versie is één van de beste WordPress analytics plugins. Het biedt alle Google Analytics-gegevens die je zou verwachten, uitgesplitst in publiek- en gedragmetrics die worden bijgewerkt in realtime.

MonsterInsights

Analytify

Analytify is een andere grote hit in de wereld van WordPress analytics en installeert je Google Analytics tracking code voor jou. Geen codering van jouw kant nodig. De interface geeft toegang tot je gegevens rechtstreeks vanop het WordPress-dashboard en presenteert gegevens op een duidelijke en intuïtieve manier. Analytify is vooral goed voor e-commerce bedrijven, omdat het verbeterde e-commerce tracking functies biedt.

Met de gratis versie van Analytify kan je toezicht houden op je site stats en je krijgt beperkte toegang tot algemene rapportagefuncties. Dit omvat het bijhouden van functies zoals paginaweergaven, top landen, socialemediastatistieken en topverwijzers. Het geeft ook de belangrijkste statistieken op paginaniveau zoals bouncepercentage en tijd op pagina.

Analytify

Meer weten?