Op naar een inclusieve digitale wereld voor iedereen: voldoet jouw website aan de nieuwste toegankelijkheidsnormen?

Vanaf juni 2025 is het voor verschillende organisaties verplicht om de digitale wereld inclusiever te maken voor iedereen. In het kader van het nieuwste European Accessibility Act (EAA), die de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) volgt, moeten websites toegankelijk zijn voor iedereen, ongeacht een beperking.

Wij zijn jouw Sidekick en helpen je met ons compliancy-traject op weg om je website te optimaliseren.

Wat zal er veranderen voor jouw bedrijf?

Vanaf 28 juni 2025 moeten bijna alle organisaties en bedrijven voldoen aan de WCAG-normen 2.1, niveau AA. Er moeten bepaalde maatregelen genomen worden om een digitaal product of service toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht een beperking. Dit houdt in dat jouw website of app makkelijk te gebruiken is voor mensen met een visuele of auditieve beperking of neurodivergente personen.

Hoe kan jouw website voldoen aan de nieuwe wetgeving?

67% van de toegankelijkheidsfouten komen voort uit het design van een website. De andere fouten zitten in de content of het development. De kans is dus groot dat jouw website nog niet in overeenstemming is met de nieuwe WCAG-normen.

We voeren graag een scan uit en stellen onze drie experten (SEO-consultant, UX/UI-designer en een developer) voor om je website te analyseren. Zo ben je er zeker van dat je voldoet aan de nieuwe wetgeving.

  • Gebruik voldoende contrast bij kleurgebruik
  • Je kan via een toetsenbord door de website navigeren
  • Er zit een logische volgorde in de structuur van de headings
  • Alle links en buttons zijn duidelijk omschreven
  • Er is geen doorlopende tekst met kapitalen aanwezig
  • De juiste HTML-structuur werd geïmplementeerd

Laat je bijstaan door onze Sidekicks!

Vul onderstaand formulier in en laat een audit van jouw website uitvoeren. We analyseren met plezier jouw volledige website en geven tips & tricks om te voldoen aan de WCAG-wetgeving. Je ontvangt handige adviezen en staan je graag bij om de nodige content-, design-, en developmentaanpassingen door te voeren.