Klant

Plaizier

Wat we deden

Webdesign, webshop

Een nieuw en kunstig webdesign voor Plaizier

Plaizier is een Brusselse uitgeverij met een leuke kunstwinkel. Ze verkopen er (zelf uitgegeven) postkaarten, kalenders en posters die onder andere de Brusselse schoonheid weerspiegelen. De oude versie van hun webshop was niet meer compatibel dus het was tijd voor een nieuw platform. Daarnaast mocht de site een nieuw likje verf krijgen. Wij zochten al onze verfborstels bij elkaar en maakten er met veel plaizier een prachtig nieuw kunstwerk van. (pun intended)

‘Een vernieuwde website in WordPress gaf ons de kans om het design en development volledig te moderniseren.’

Webdeveloper Sidekick

Webdesign–opfrissing van bestaand design

Plaizier is al jaar en dag gekend in Brussel en omstreken, het was dus niet nodig om het bestaand logo en de illustraties te veranderen. No need to change good things, right? Omdat het logo al in een bepaald font aangeleverd werd, zochten we voor de rest van de website een font dat er perfect bij aansluit. De brandkleuren kozen we zorgvuldig uit alle illustraties en afbeeldingen, zodat er een rode draad terug te vinden is in de hele website.

Om wat structuur in de website te krijgen zorgden voor drie verschillende categorieën: postkaarten, posters & affiches en kalenders, dewelke direct op de homepage zichtbaar zijn. Zo is het gemakkelijk navigeren op de vernieuwde website en vinden klanten de producten direct terug.

Webdevelopment– een modern en aangepast platform

De webshop van Plaizier werd gemaakt met Prestashop 1.6, een versie die stilletjesaan ten einde loopt. Een migratie naar de vernieuwde 1.7 versie is niet zo eenvoudig waardoor een website in WordPress met een WooCommerce webshop een goede en slimme keuze was. Hierdoor konden we de website niet enkel qua design maar ook op development vlak moderniseren. Twee vliegen in één klap!

Ons portfolio. Onze helden.