“Mijn partner in crime” – Een terugblik

Hi there! Misschien hebben jullie mijn gezicht al zien verschijnen op de social media kanalen van Sidekick, want ik heb niet één, maar al twee keer deel mogen uitmaken van dit jonge team.

Na mijn opleiding in St-Lucas heb ik nog een extra opleiding webdesign gevolgd bij Syntra Antwerpen. Een stage was niet verplicht, maar het leek me de ideale manier voor het opdoen van extra ervaring. Mijn doel: op een zo kort mogelijke periode, zoveel mogelijk leren #lifegoals. Hoe wou ik dat bereiken? Door op zoveel mogelijk verschillende opdrachten te werken.

Wat is de meerwaarde van een goede stageplaats?

  • Je leert werken op echte projecten voor echte klanten.
  • Je leert van professionals.
  • Je doet tonnen ervaring en kennis op.

Dus: grijp je kans met beiden handen!

Het gaat om wat je terugkrijgt uit je stage

Een stage van vier weken is niet lang, dus ik ging op zoek naar een bureau dat volledig past bij wat ik ‘later’ wil doen. Google Maps, Instagram en de zoektermen “webdesign”, “branding” & “logo” waren mijn partners in crime die mij tot bij Sidekick brachten. Als ik terugkijk op mijn stage kon ik niet beter terechtkomen! Ik heb kunnen leren van echte professionals, een echte meerwaarde voor mij en mijn toekomstige carrière.

Een goede stageplaats vinden is niet altijd makkelijk. Een bedrijf of bureau moet in de eerste plaats geïnteresseerd zijn in jou en jouw portfolio, maar als stagiair(e) in spe moet je ook jouw doelen bepalen. Het gaat dus ook om wat jij terugkrijgt! Een stageplaats moet tijd investeren in zijn stagiair(e)s en van een ruwe diamant een schitterend gepolijst exemplaar maken. Ik werd bij Sidekick steeds met raad en daad bijgestaan en heb op verschillende vlakken over branding en webdesign bijgeleerd. Mijn tip: probeer op zoveel mogelijk verschillende opdrachten te werken.

Design is teamwork!

Na vier weken stage, mocht ik in de zomer terugkomen als jobstudent, yes! Zowel als stagiaire en als jobstudent mocht ik me bezighouden met logo’s, naamkaartjes, het ontwerpen & ontwikkelen van websites. Wat mijn stage echt af maakte waren in de eerste plaats de Sidekicks die altijd klaarstonden met tips, meningen en constructieve opmerkingen waarbij ik soms dacht: “Waarom ben ik daar niet zelf opgekomen?” Deze manier van werken en leren van professionals sluit volledig aan bij mijn visie op grafisch ontwerp: design is teamwork! #teamworkmakesthedreamwork.

Bij schoolopdrachten heb je meer vrijheid omdat je zowel de rol van ontwerper als klant op jou neemt. Tijdens een stage leer je creatief zijn binnen een bepaald kader. Je leert nadenken over specifieke doelen en noden van een klant. Ik mocht bij Sidekick opdrachten op mijn manier aanpakken en zelf op zoek gaan hoe ik een grafisch antwoord kon bieden.

The story continues

Tijdens mijn periode bij Sidekick is het voor mij heel duidelijk geworden dat dit écht is wat ik wil doen! Twee keer ben ik al teruggekeerd naar de Veldkant in Kontich en ik heel blij dat ik eindelijk kan meedelen dat ik in september terug ten tonele zal verschijnen! Dit keer niet meer als stagiaire of jobstudent, maar als een echte Sidekick!! See you in september!

share some love:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin