Het leven van een Sidekick cadet volgens stagiaire Kaylee

Hé daar! Ik ben Kaylee en heb dit jaar 9 weken stage gelopen bij communicatiebureau Sidekick. En wat voor ‘n 9 weken waren me dat!

 

Ik begin, bij het begin, de zoektocht naar een stageplaats die écht bij mij past. Ik bekeek verschillende communicatiebureaus met diensten als #branding, #digitaldesign en #grafischontwerp. Mijn criteria? Een hecht team, een bedrijf dat helemaal gaat voor diens klanten en meerdere disciplines als dé optimale kans om bij te leren.

Na lang zoeken kwam ik terecht op de website van Sidekick en voelde ik meteen dat ik het had gevonden. Een hecht team? #teamsidekick – check! Een bedrijf dat haar klanten in de kijker zet? Dubbel check! Meerdere disciplines? Tripel check!

Starten in tijden van Corona

Om goed te kunnen starten, werd ik uitgenodigd op een coronaproof welkomstmoment. Al vanaf dag 1 werd ik van dichtbij begeleid en stonden de sidekicks open voor vragen alsook het delen van feedback. Twee sleutelbegrippen om een stage tot een goed einde te brengen.

Mijn mentor stond steeds paraat wanneer ik vragen had, wat me niet vanzelfsprekend leek door het remote werken. Ook de feedbackloop en brainstormsessies gebeurden vlot wat wel leuk was wanneer ik nood aan teamwork of input had.

Belang van echte opdrachten

Ik wou zo veel mogelijk uit mijn stage halen en met een rugzak vol nieuwe ervaringen vertrekken. Ik vond het dan ook belangrijk om aan realisaties te mogen werken die voor een klant bestemd zijn en waarop ik dus ook diens feedback kon verwachten.

#TeamSidekick gaf me die kans. Ik ontwierp naamkaartjes, flyers, menukaarten tot online styleguides. Deze opdrachten zorgden ervoor dat ik vandaag meer kennis heb over grafische noden en hoe deze te beantwoorden op maat van de klant.

Conclusie

De voorbije weken gingen razendsnel voorbij, (time flies when you’re having fun 😉 ) en ik wandelde met een wauw-gevoel weg. Mijn stage is voor mij geslaagd en heeft me geleerd dat wat ik bij Sidekick deed, datgene is waar ik m’n toekomst mee wil vullen.

Hopelijk kruisen onze wegen snel voor een nieuw avontuur.

Een woordje van Sidekick zelf

Bij Sidekick proberen we steeds op zoek te gaan naar kandidaten die veelzijdig zijn binnen één domein. Het is tijdens de stage zelf dat we proberen te ontdekken waar de krachten net liggen en hoe we kunnen ondersteunen waar mogelijk.

Bij Kaylee merkten we dat grafisch ontwerp haar ding is. Daarnaast was Kaylee steeds enthousiast en probeerde ze met zoveel mogelijk Sidekicks samen te werken om een brede ervaring op te doen. Wij wensen jou al het beste toe Kaylee!

Ben jij op zoek naar de geschikte stageplaats? Of wil je je vakantie vullen als jobstudent? Aarzel dan zeker niet om een vrijblijvend mailtje te sturen naar info@sidekick.be

Volg ook zeker onze sidekicks, helden en avonturen op onze socials!

share some love:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin