Sidekick
Creating heroic brands online and offline
Follow us

Annelies - 1 juni 2018

Waarom HTTPS en niet HTTP

Hoezo de weg kwijt?

Google Maps, sinds kort Google Maps Platform, stopt op 11 juni 2018 met de ondersteuning van kaarten op websites zonder geldige API-sleutel voor al hun projecten. Daarnaast hebben ze een betalingsplan in het leven geroepen ter garantie en ter verbetering van hun service.

Waarom een kaart op je website?

  • Je bent beter vindbaarheid in Google (SEO)
  • Mensen vinden je sneller terug  in het echt
  • Betere authenticiteit van je bedrijf

 

Vertel me meer!

Wat verandert er?

Vanaf 11 juni gaat Google kaarten op websites omvormen naar lage resolutiekaarten met een watermerk “Uitsluitend voor ontwikkelingsdoeleinden”.

Daarnaast zullen achterliggende aanvragen naar jouw Google Maps-API niet meer werken, maar een foutmelding geven. Bijvoorbeeld bij een omvorming van adres naar coördinaten.

Een wegversperring voor iedereen die naar jou onderweg is dus.

Hoe vermijd ik dit? 

First things first, geen paniek wij kunnen je hierbij begeleiden.

Op 11 juni gaat het pay-as-you-go betalingsplan van kracht voor Maps, Routes en Places. Je betaalt alleen voor wat je maandelijks gebruikt en je krijgt standaard 200 $ gratis krediet per maand om de diensten te gebruiken. Blijf je onder de 100.000 laadacties van statische kaarten of 28.500 laadacties van dynamische kaarten blijven, dan heb je geen extra kosten.

Interessant om mee te geven is dat kaarten die mobiel getoond worden niet meetellen en dat je daar een onbeperkt aantal laadacties krijgt. Meer details nodig over de prijzen? Google heeft een prijzentabel gemaakt en beantwoord ook hier FAQ’s.

Voor het verkrijgen van jouw geldige API-sleutel moet je jouw kredietkaart koppelen en facturering met een creditcard inschakelen. Doe je dit niet, dan lopen je klanten het risico om verloren te lopen door een niet werkende kaart.

Waarom nu al die moeite?

Wanneer je verder groeit, en daar gaan we samen voor, kan je eenvoudig uitbreiden zonder onderbrekingen in service of prestatieproblemen, hoera!

Handige links

Zelf een handige harry? Volg dan de gids en overstaptool hier of bekijk deze YouTube video.

API-wat? Let’s chat voor een extra check of begeleiding bij de overgang.

Related posts