Sidekick
Creating heroic brands online and offline
Follow us

Annelies - 12 juni 2018

Doe het veilig! Ook online.

Laat geen alarmbellen afgaan

Vanaf juli zullen jouw online bezoekers overduidelijk gealarmeerd worden wanneer er geen https-, (gelijk aan) veilige verbinding wordt aangeboden. Wie dit beveiligde protocol niet toepast, zal gestraft worden op volgende manieren.

  1. Bij zoekopdrachten ranken beveiligde websites hoger dan niet beveiligde. Je leidt jouw potentiële klanten dus rechtstreeks naar een concurrent.
  2. Klanten lopen permanent het risico slachtoffer te worden van internetfraude en gegevensdiefstal. Wederom slecht voor jouw imago.
  3. Internetbrowsers plaatsen een duidelijk alarmerende boodschap bij het bezoeken van jouw website, wat wantrouwen wekt.

Wat is een https-, veilige verbinding?

Een HyperText Transfer Protocol (http-protocol) wordt gebruikt voor de uitwisseling van informatie tussen browsers en servers. De “s” bij https staat voor Secure, omdat de data bij deze transfers versleuteld is. Ook garandeert het een eenzijdige uitwisseling met de website waar je op zit. Met https vermijd je dus het misbruik van gegevens.

 

Waarom een https-verbinding?

  • Betere vindbaarheid in Google (SEO)
  • Veilige website
  • Vertrouwen van je klant

 

Vertel me meer!

Win vertrouwen

Ontsier de knappe kop van jouw website niet door een Not Secure-waarschuwing! Een SSL-certificaat, nodig voor een beveiligde https-verbinding is een must-have. Nog een afkorting, help! SSL staat voor Secure Sockets Layer. Deze certificaten zijn niet te kopiëren of na te maken, want elke domeinnaam heeft een bijhorend certificaat.

Je gebruikers vertrouwen jou en verwachten van jou dat al hun data, niet alleen gevoelige informatie, te allen tijd veilig en versleuteld uitgewisseld wordt. Mochten hackers toch meekijken, geen ramp, hij of zij is er niets mee want ze hebben de ontcijfersleutel niet!

Waar haal je jouw SSL-certificaat?

Een SSL-certificaat wordt uitgegeven door een instantie en door Sidekick geïmplementeerd. Je krijgt dit standaard als wij instaan voor jouw webhosting. Merk je dat dit niet het geval is of heb je vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Laat een technische check uitvoeren

Heb je jouw certificaat? Top! Check ook zeker de technische kant om te zien of je helemaal veilig bent. Hulp nodig? Geef ons een seintje en we combineren dit met SEO-optimalisaties. Het zou namelijk heel spijtig zijn dat het nemen van de juiste beslissing een slechte invloed zou hebben op jouw ranking in zoekmachines.

Onthoud alvast dit: Safety first, always!

Related posts